fbpx
menu Domov

Martin [SK]

Biografia


Drozďo & Demex – to je synonymum pre cieľavedomosť a pracovitosť vo svete dídžejingu a elektronickej tanečnej hudby. Títo dvaja sympatickí chalani pochádzajú zo srdca Slovenska z mesta Martin a ich spoločná hudobná produkcia ich vyniesla medzi špičku elektronickej tanečnej hudobnej scény na Slovensku.

Spočiatku každý z nich vystupoval a produkoval piesne pod svojou vlastnou značkou, ale dnes tvoria nerozlučný a obľúbený tandem Djov a hudobných producentov. Matej Drozdi alias Drozďo a Jakub Mišík alias Demex začali spolupracovať na spoločných počinoch v roku 2012. Neskôr zistili, že ich hudobné projekty zožali úspechy a rok 2016 bol práve pre nich prelomový. Vtedy sa rozhodli vydať letný tanečný singel „It´s You“ pod jednou značkou Drozďo & Demex a bol to veľký úspech.

Vplyvy

Drozďo & Demex hovoria, že nie sú ovplyvnení nejakým konkrétnym umelcom, ale skôr nachádzajú inšpiráciu v moderných tanečných trendoch vládnucich v hudobnom svete. Od samého začiatku chceli robiť vlastné a kvalitné veci. Oni obaja oceňujú umelcov ako napríklad: Armin Van Buuren, Don Diablo alebo Kygo so svojimi nadčasovými skladbami. Ich cieľom je byť taktiež moderný a nadčasový a to je pre nich do budúcnosti tá najväčšia výzva. Je to tiež hlavný dôvod, aby svojou tvorbou prekročili hranice Slovenska. Nedá sa vymenovať všetkých ich obľúbencov, lebo zoznam by bol veľmi dlhý. Totiž do tohto zoznamu nepatria len mená z oblasti elektronickej tanečnej hudby, ale i iných hudobných štýlov, ktoré majú svoje kúzlo a ukazujú im ďalšie možnosti pre ich hudobnú produkciu. Oni obaja vždy chcú , aby ich pieseň mala peknú melódiu a isté posolstvo.

V minulosti bola ich hudba podporovaná vydavateľstvami, ktoré spolupracovali s takými známymi menami ako napríklad – Nicky Romero, Hardwell, Steve Aoki a mnohí ďalší.

Diskografia

Single:

  • It’s You /2016/
  • Kľúč /2016/ The Key
  • Som to ja /2017/ //  It’s Me
  • Waiting For The Right Time /2017/
  • Invisible /2017/
  • All Night /2017/
  • Buena Onda /2018/
  • Kým si spala /2018/  While You Were Asleep
  • I Don’t Love You /2018/
  • P-O-L-I-C-E /2018/
  • I Need You /2019/

Videoklipy

  • It’s You /2016/
  • Kľúč /2016/   // The Key
  • Som to ja /2017/    // It’s Me
  • Waiting For The Right Time /2017/
  • Invisible /2017/
  • All Night /2017/
  • Buena Onda /2018/
  • Kým si spala /2018/   // While You Were Asleep
  • I Don’t Love You /2018/
  • P-O-L-I-C-E /2018/
  • I Need You /2019/

Referencie

Top 50 Airplay podľa ČNS IFPI

Zdroj

Google, ifpi.cz, Wikipedia, www.drozdodemex.com, Instagram: drozdodemex, Facebook: Drozďo & Demex, Youtube: Drozďo & Demex

Základné informácie

Rodné meno: Matej Drozdi
Umelecké meno: Drozďo
Narodenie:  8.1.1983, Martin, Slovensko
Povolanie: DJ, hudobný producent
Žáner: Tanečná elektronická hudba
Hrá na nástroje: piano, flauta
Roky pôsobenia: 1998 – súčasnosť

Rodné meno: Jakub Mišík
Umelecké meno: Demex
Narodenie: 4.7.1992 Martin, Slovensko
Povolanie: DJ, hudobný producent
Záner: Tanečná elektronická hudba
Hrá na nástroje: MiDi keyboard
Roky pôsobenia: 2007 – súčasnosť

Vydavateľstvo: Bryndák Records

Eventy

Videoklipy



SOCIÁLNE SIETE


Booking kontakt

Label: Bryndák Records

Email: info@bryndakrecords.com




  • play_circle_filled

    01. Rise Up (Radio Version)

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play